Інтерент-магазин:
Графік роботи:
пн-пт з 9:00 до 21:00
сб-нд з 9:00 до 21:00
Хочу

Перли штучні та культивовані: у чому відмінність?

Перли штучні та культивовані: у чому відмінність?


Перли – це каміння, яке є продуктом діяльності живого організму. Як утворюються перлини? Це відбувається в результаті випадкового потрапляння у мушлю дрібного подразника: піщинки, черв’ячка, паразиту тощо. Молюск, захищаючись від стороннього предмету, виділяє перламутр, яким шар за шаром огортає чужинця. Якщо він знаходиться в мушлі довгий час, то перлина має товщий шар перламутру, а отже є міцнішою та більшою за розміром.

Перли: цікаві факти

Натуральні перла, ціна яких сьогодні є захмарною, знайти у продажу майже неможливо. Адже з 50 років минулого століття полювання на них під забороною. Тому більшість представлених на ринку перлин – це культивовані. Різниця між ними та натуральними полягає в тому, що вони вирощені штучно. Тобто люди спеціально підсаджують в середину тіла молюска так звані «затравки». Сам процес утворення перлини та її склад нічим не відрізняється від натуральної. Але таким чином завдається менше шкоди природі.

Що спільного між культивованими та натуральними перлами?

  1. Обидва види – це результат роботи молюсків, які виділяють перламутр, розміщений концентричними шарами. Малюнок перлин та й взагалі кожна перлина - є унікальною та неповторною сама по собі;

  2. Дикі і культивовані перли піддають обробці: відбілюють, полірують, обробляють воском, свердлять, підфарбовують тощо;

  3. Усі види перлів потребують спеціального догляду та дотримання певних умов зберігання;

  4. Дізнатися походження такої перлини на око практично неможливо, це можна зробити лише в спеціальній лабораторії.

Види культивованих перлів

Якщо ви вирішили перли купити, то повинні знати, що усі культивовані перлини поділяють на дві великі групи: морські та річкові (прісноводні). Перші, в свою чергу, бувають трьох видів:

  • Акойя — це класичні білі та круглі камені, що були вирощені у солоній воді біля узбережжя Японії;

  • Таїті — чорні перли, що мають походження родом із Французької Полінезії та островів Фіджі. Їх колір може змінюватися від сріблястого до синього, зеленого та фіолетового;

  • Перли Південних морів — це великі білі або золотаві камені, які є найрідкіснішою формою і вирощуються біля берегів Австралії та Філіппін.

Річкові або прісноводні коштують дешевше, адже одна устриця може виростити не одну, а одразу кілька (від 12 до 16) перлин. Тому вони зустрічаються набагато частіше і не є такими рідкісними.

Також у продажу можна побачити дешеві імітації перлів, які з натуральними або культивованими не мають нічого спільного. У такого каміння відсутній верхній шар перламутру. Вони виготовляються з різних матеріалів, починаючи з пресованого перламутру і закінчуючи дешевим пластиком.

В магазині Diadema.ua представлено найбільший вибір ювелірних прикрас з перлин на будь-який смак і за привабливими цінами, а також можливе індивідуальне замовлення..

Також до золотих сережок з перлами ваш персональний менеджер підбере для вас чудову золоту каблучку 585 проби з культивованими перлами.

Предыдущая запись Следующая запись